Chromebook

Tietokone on yksi yrityksen tärkeimmistä työkaluista. Sen tulee olla nopea, kestävä ja monenlaisiin käyttötilanteisiin mukautuva. Suuriakin laitemääriä tulee voida hallita yhtä helposti kuin vain muutamaa tietokonetta. Chrome-laitteet, kuten Chromebook-kannettavat, ovat juuri tällaisia.

Chrome-laitteet toimivat Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmällä. Ne ovat kustannustehokas valinta yrityksen tai organisaation tietokoneeksi, ja taipuvat monenlaiseen käyttöön: käyttäjän henkilökohtaiseksi laitteeksi, jaettavaksi laitteeksi organisaatioon, julkisen tilan vierailijakoneeksi (hotellit ja kirjastot), Digital Signage -ratkaisuksi infonäyttöön ja moneen muuhun.

Helppo käyttöönotto ja ylläpito

Yhdessä Google Workspace -sovellusten kanssa yrityksen kaikki Chrome-laitteet voidaan liittää ns. keskitettyyn hallintaan. Silloin niiden ylläpito tapahtuu helposti kerralla selainpohjaisesta hallintaliittymästä. Perinteiset ohjelmistot saadaan käyttöön virtualisoinnin avulla.

Kun hankit Chrome Enterprise Upgrade -laitehallintalisenssit Cloudpointilta, saat rinnallesi Suomen kokeneimman Google Cloud -kumppanin ja tarpeesi mukaiset palvelut. Voit tilata Cloudpointin kautta pelkät laitehallintalisenssit, jolloin voit hankkia varsinaiset Chrome-laitteet haluamaltasi valmistajalta.

Hankkiessasi suuren määrän Chrome-laitteita saat ne helposti kerralla käyttövalmiiksi Cloudpointin Zero Touch -käyttöönottopalvelun (zero touch enrollment) avulla. Palvelu kuuluu pakettiin, kun hankit laitehallintalisenssit Cloudpointilta.

Chrome Enterprise Upgrade -laitehallintalisenssin hinta yrityksille on 45 €/vuosi/laite (alv. 0 %).

Tutustu myös koulujen ja oppilaitosten Chrome-laitehallintaan

Chrome-laitteiden keskitetyn hallinnan edut

  • Käytettävissä yli 220 erilaista asetusta, joiden avulla voi napinpainalluksella säätää esimerkiksi Chrome-laitteen käyttäjä-, verkko- ja turvallisuusasetuksia.
  • Turvallisuus: Chrome-laitteiden turvallisuus perustuu aina ajantasaiseen käyttöjärjestelmään ja sen monikerroksiseen suojaukseen, sisäänrakennettuun virustorjuntaan sekä keskitettyyn hallintaan organisaatioissa. Päivityksistä ei tarvitse huolehtia, sillä Chrome-laitteet päivittyvät automaattisesti. Laitteisiin voidaan ottaa käyttöön myös varkaussuoja.
  • Kustannustehokkuus: Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta poistavat monia yleisiä ja aikaavieviä ylläpitotehtäviä, kuten ohjelmistojen asennukset, yleisten asetusten määritykset ja päivitykset. Ajankäytön tehokkuus säästää kustannuksia, jonka lisäksi ei ole tarvetta hankkia virustorjunta- ja varmuuskopiointiohjelmistoja. Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta itsessään ovat myös edullisia.
  • Helppo ylläpitää ja kustomoida: Keskitetyn hallinnan avulla käyttäjät, käyttäjäryhmät, oletusasetukset sekä oletussovellukset ja URL-osoitteet voi määritellä helposti Google  Workspacen hallintapaneelista ja ne astuvat välittömästi voimaan kaikissa organisaation laitteissa. Jokainen käyttäjä kirjautuu laitteeseen omalla tunnuksellaan tai yleistä verkkoselailua varten vierailijana.
  • Käyttäjähallinta: Luo käyttäjät tai käyttäjäryhmät, sekä määritä heille oletusasetukset ja sovellukset. Chrome-laitteen käyttö on myös mahdollista estää verkkotunnuksen ulkopuolisilta käyttäjiltä tai kohdistaa vain valituille käyttäjille. Eri käyttäjäryhmille on mahdollista tehdä yksilöidyt asetukset.
  • Vaivaton tiedonsiirto: Koska dokumentit, sovellukset ja asetukset eivät tallennu Chrome -laitteeseen, aikaa ei kulu suurien tietomäärien siirtämiseen laitteiston uudistamisen yhteydessä. Kaikki tieto on turvallisesti tallessa Googlen palvelussa, josta se on aina käytettävissä kaikilta laitteilta.

chromebooks-apps-flyout

Chrome-laite käyttötarpeen mukaan

Chrome-laitteita on kolmea eri käyttötarkoituksiin sopivaa tyyppiä: Chromebookeja-läppäreitä, Chromebox-pöytäkoneita ja Chromebase-videoneuvottelulaitteita:

  • Chromebook: Chromebookit ovat kannettavia tietokoneita. Ne käynnistyvät sekunneissa ja sisäänrakennettu virustorjunta yhdessä automaattisten päivitysten kanssa takaa helpon ylläpidon ja turvallisen käytön, jonka kulmakivenä on keskitetty laitehallinta. Chromebookeja valmistavat useat eri valmistajat (mm. Asus, Acer, Samsung, HP, LG, Dell, Lenovo).
  • Chromebox: Chromebox on pienikokoinen, mutta sisällöltään järeä minitietokone, joka liitetään näyttöön.
  • Chromebase: 24-tuumainen, kosketusnäytöllinen Chromebase-pöytäkone sopii erityisesti videoneuvotteluihin tai esimerkiksi diginäytöiksi tai myyntipisteiden esittelykäyttöön.

Cloudpoint toimii virallisena Chrome-laitteiden jälleenmyyjänä Suomessa. Kysy meiltä lisää eri valmistajien Chrome-laitteiden ominaisuuksista tai tutustu teknisten ominaisuuksien vertailuun. Suomessa tällä hetkellä saatavissa on Asus-, Acer-, Lenovo-, Hp- ja Dell-merkkisiä Chrome-tietokoneita.

Erilaisista Chrome-laitteista voit lukea lisää tästä.

 

Tutustu Chromebook-vertailuun