Chromebook

Tietokone on yksi organisaation tärkeimmistä työkaluista. Jotta se täyttää vaatimukset, sen tulee olla nopea, kestävä ja monenlaisiin käyttötilanteisiin mukautuva. Suuriakin laitekokonaisuuksia tulee voida hallita yhtä helposti kuin vain muutamaa tietokonetta. Chrome-laitteet ovat juuri tällaisia.

Chrome-laitteet ovat uudenlaisia tietokoneita, jotka toimivat ChromeOS-käyttöjärjestelmällä. Ne ovat toimiva ja kustannustehokas valinta organisaation tietokoneeksi. Yhdessä Google G Suite-sovellusten kanssa Chrome-laitteet voidaan liittää keskitettyyn hallintaan, jolloin niiden ylläpito tapahtuu helposti selainpohjaisesta hallintaliittymästä. Perinteiset ohjelmistot saadaan käyttöön virtualisoinnin avulla.

Chrome-tietokoneet taipuvat monenlaiseen käyttöön: käyttäjän henkilökohtaiseksi laitteeksi, jaettavaksi laitteeksi organisaatioon, julkisen tilan vierailijakoneeksi (hotellit ja kirjastot), Digital Signage -ratkaisuksi infonäyttöön, videoneuvottelukokonaisuudeksi (Chromebox for Meetings) ja moneen muuhun.

 

Chrome-laitteita on markkinoilla tällä hetkellä neljää erilaista mallia: Chromebookeja, Chromeboxeja, Chromebitejä ja Chromebaseja:

  • Chromebook: Chromebookit ovat laitesarjan kannettavia tietokoneita. Ne käynnistyvät sekunneissa ja sisäänrakennettu virustorjunta yhdessä automaattisten päivitysten kanssa takaa helpon ylläpidon ja turvallisen käytön, jonka kulmakivenä on keskitetty laitehallinta. Chromebookeja toimittaa 8 eri valmistajaa (Asus, Acer, Samsung, HP, LG, Dell, Lenovo)
  • Chromebase: Chromebase on 21,5” näytöllä varustettu iMac tyyppinen “all included” työasema.
  • Chromebox: Chromebox puolestaan on laitesarjan näyttöön liitettävä pöytäkonemalli.
  • Chromebit: suurehkoa muistitikkua muistuttava pikkuinen on järeä tietokone, joka on helppo piilottaa esimerkiksi infonäytön taakse.

Cloudpoint toimii virallisena Chrome-laitteiden jälleenmyyjänä Suomessa. Kysy meiltä lisää eri valmistajien Chrome-laitteiden ominaisuuksista tai tutustu teknisten ominaisuuksien vertailuun. Suomessa tällä hetkellä saatavissa on Asus, Acer, Lenovo, Hp ja Dell merkkisiä Chrome-tietokoneita.

Tutustu Chromebook-vertailuun

 

Chrome-laitteiden keskitetyn hallinnan edut

  • Käytettävissä yli 200 erilaista asetusta!
  • Turvallisuus: Chrome-laitteiden turvallisuus perustuu aina ajantasaiseen käyttöjärjestelmään ja sen monikerroksiseen suojaukseen, sisäänrakennettuun virustorjuntaan sekä keskitettyyn hallintaan organisaatioissa. Päivityksistä ei tarvitse huolehtia, Chrome-laitteet päivittyvät automaattisesti. Laitteisiin voidaan ottaa käyttöön myös varkaussuoja.
  • Kustannustehokkuus: Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta poistavat monia yleisiä ja aikaavieviä ylläpitotehtäviä, kuten ohjelmistojen asennukset, yleisten asetusten määritykset ja päivitykset. Ajankäytön tehokkuus säästää kustannuksia, jonka lisäksi ei ole tarvetta hankkia virustorjunta- ja varmuuskopiointiohjelmistoja. Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta itsessään ovat myös edullisia.
  • Helppo ylläpitää ja kustomoida: Keskitetyn hallinnan avulla käyttäjät, käyttäjäryhmät, oletusasetukset sekä oletussovellukset ja URL-osoitteet voi määritellä helposti Google G Suite -hallintapaneelista ja ne astuvat välittömästi voimaan kaikissa organisaation laitteissa. Jokainen käyttäjä kirjautuu laitteeseen omalla tunnuksellaan tai yleistä verkkoselailua varten vierailijana.
  • Käyttäjähallinta: Luo käyttäjät tai käyttäjäryhmät, sekä määritä heille oletusasetukset ja sovellukset. Chrome-laitteen käyttö on myös mahdollista estää verkkotunnuksen ulkopuolisilta käyttäjiltä tai kohdistaa vain valituille käyttäjille. Eri käyttäjäryhmille on mahdollista tehdä yksilöidyt asetukset.
  • Vaivaton tiedonsiirto: Koska dokumentit, sovellukset ja asetukset eivät tallennu Chrome -laitteeseen, aikaa ei kulu suurien tietomäärien siirtämiseen laitteiston uudistamisen yhteydessä. Kaikki tieto on turvallisesti tallessa Googlen palvelussa, josta se on aina käytettävissä kaikilta laitteilta.

 

 

 

chromebooks-apps-flyout