Sotkamon kuntatunnus, jossa on vaakuna ja kunnan nimi

Asiakaskertomus: Sotkamo

"kaksikymmentä chromebookia pyrskähti tulille seitsemässä minuutissa!"

Cloudpoint tukee Sotkamoa ongelmatilanteissa ja uusien mahdollisuuksien hyödyntämisessä.

Sotkamon kunta teki rohkean askeleen perusasteen koulujen ja urheilulukion digitalisaation osalta, kun opetuksessa siirryttiin vuonna 2016 Google for Education -palveluihin. Cloudpoint oli tärkeä tuki digiloikan toteuttamisessa. Sotkamossa digi-hanketta pyydettiin vetämään luokanopettaja Lauri Jokela.

”Olin kysynyt sähköpostilla Googlelta lisätietoa heidän palveluistaan, ja juuri kun maalasin kodinhoitohuoneen kattoa, minulle yllättäen soitettiin Googlelta ulkomailta! Olin otettu, kun meidät otettiin näin huomioon pienenä toimijana”, kertoo Jokela.

Aika pian kumppaniksi mukaan toteutukseen tuli Google-ratkaisuihin erikoistunut Cloudpoint.

”Lähdimme ihan nollasta ja olin itsekin epäileväinen kainuulainen, miten digitaaliset apuvälineet saataisiin toimimaan kouluissamme. Onneksi saimme isoon muutokseemme kumppaniksi Cloudpointin asiantuntijat. He vakuuttivat meidät, että olemme oikealla tiellä. Cloudpoint ei jyrännyt eikä tuputtanut, vaan antoi testailla ja tutustua. Cloudpointin Lauri Kaski suunnitteli meille askelmerkit, joiden mukaan edettiin. Kävimme myös tutustumassa Rovaniemellä Korkalovaaran kouluun, missä G Suite oli otettu käyttöön perusopetukseen jo ennen meitä. Sielläkin on Cloudpoint ollut ansiokas kumppani.”

Aivan aluksi Sotkamon kouluilla laitettiin langaton verkko kuntoon, jotta pilvipalvelu toimisi sähäkästi. Sitten hankittiin lähes tuhat Chromebook-tietokonetta opetukseen. Opettajat ottivat ensin haltuunsa uuden työvälineen. Muutosvastarinnasta huolimatta prosessi sujui hyvin. Lapset 3. luokasta eteenpäin siirtyivät sähköiseen toimintaympäristöön innostuneesti, ovathan he diginatiiveja ja nopeita omaksumaan uutta. 

”Kun Chromebookit saapuivat kouluun rullakoissa, tuskanhiki nousi ohimoilleni. Miten selviäisin satojen koneiden kanssa? Onneksi Cloudpointilta tsempattiin ja neuvottiin minua Hangouts-videopuhelun kautta. Olin ällikällä lyöty, miten nopeasti tietojärjestelmän käyttöönotto sujui. Koko luokan kaksikymmentä Chromebookia pyrskähti tulille seitsemässä minuutissa!”

Cloudpoint on Sotkamon kunnan pitkäaikainen kumppani. Perusopetuksen lisäksi urheilulukio on hyötynyt Googlen digitaalisesta ympäristöstä. Nuoret urheilijat voivat opiskella myös kisamatkoillaan, vaikka matkapuhelimen kautta. Viime vuonna hyvien kokemusten myötä myös varhaiskasvatuksessa on otettu käyttöön Google-ratkaisut.

”Ilman Cloudpointia emme olisi päässeet eteenpäin näin suuressa muutoksessa. Cloudpoint on antanut jatkuvaa tukea paitsi ongelmatilanteiden ratkaisussa, myös uusien mahdollisuuksien hyödyntämisessa. Cloudpoint on mm. tehnyt meille erilaisia ohjelmia avuksi, jotta voimme hallita koneita etänä. Odotamme, että mainio vuorovaikutuksemme jatkuu Cloudpointin kanssa; jaamme ja saamme vinkkejä uusista ohjelmista”, kertoo Lauri Jokela, hankkeen vetäjä ja peruskoulun neljännen luokan luokanopettaja Sotkamosta.

 

"Ilman Cloudpointia emme olisi päässeet eteenpäin näin suuressa muutoksessa."

Lauri Jokela, luokanopettaja

Ollaanko sinunkin kunnassasi tai yrityksessäsi valmiita muutokseen? Ota yhteyttä!