Valkeakosken kuntalogo, jossa on nimen lisäksi mansikan kuva

Asiakastarina: valkeakoski

"Homma hoitui opettajan ja oppilaan näkökulmasta avaimet käteen -tyylisesti!"

Cloudpoint auttaa pysymään digiloikan aallon harjalla

Valkeakosken kaupunki tarvitsi kumppanin muutoksenhallintaan, kun perusopetuksessa siirryttiin Google for Education-palveluihin ja Chromebook-tietokoneisiin. Cloudpointin tuella siirtyminen Chromebook-laitteisiin toteutettiin Valkeakoskella varsin nopealla aikavälillä vuoden 2019 sisällä. Jotta muutos tapahtui, tarvittiin monen osa-alueen kehittämistä ja määrätietoista tekemistä. 

“Cloudpointin rooli on ollut muutoksenhallinnassa tosi tärkeä. Yhteistyön tekeminen on ollut mielekästä, kun palvelut tulevat samasta paikasta. Se on luonut luottamusta ja turvaa, että selvitään perusopetuksen digiloikasta”, kertoo hanketta vetänyt Simo Siitonen, Valkeakosken kaupungin TVT-koordinaattori.

Aluksi piti selvittää, mitä kouluilla tarvittaisiin. Valkeakosken peruskouluissa lähtötilanne oli heikko ja vaihteleva: kahdeksaa oppilasta kohden oli yksi yhteiskäyttöinen laite, kattavaa langatonta verkkoa ei ollut, eikä oppilailla ollut digikirjoja. “Digiopetus tuntui taakkana. Koska koneita oli vähän ja niitä käytettiin vähän, mahdollisuudet hyödyntää teknologiaa oppimisessa olivat keskimääräistä alhaisempia. Digitaalinen pedagogiikka ei toteutunut.“

Valkeakosken kaupunki teki rohkean päätöksen hankkiessaan tietokoneen jokaiselle perusasteen oppilaalle neljännestä luokasta ylöspäin. Nyt suunnitellaan myös opettajien laitteiksi Chromebookia, sillä sen ominaisuudet sopivat koulumaailmaan. “Kävin ympäri Suomen haastattelemassa kollegoja, joilla oli jo kokemusta. Näiden benchmarkkausten tuloksena huomasin G Suiten ja Chromebookin soveltuvan myös meidän käyttöömme”

Tietokoneet tulivat kouluihin elokuussa 2019. Käyttöönotto sujui mallikkaasti. “Homma hoitui opettajan ja oppilaan näkökulmasta avaimet käteen -tyylisesti! Ei tarvinnut kuin kirjautua koneelle omilla tunnuksillaan. Cloudpoint kertoi meille, miten laitteet otetaan hallintaan, miten prosessi etenee ja mitä kannattaa ottaa huomioon. Teimme prosessin Cloudpointin neuvoman suunnitelman mukaan,” Simo Siitonen kertoo tyytyväisenä.

Chromebookit on hankittu tällä hetkellä nelos- ja seiskaluokkalaisille. Ensi vuonna uudet saman ikäluokan oppilaat saavat omat koneensa. Oppilaat ovat innoissaan henkilökohtaisista laitteistaan. “Kun laite on henkilökohtainen, kotiläksyt ja projektit voivat siirtyä kotiin. Ajasta tai paikasta riippumaton digitaalinen opetus mahdollistaa pedagogiikan kehittymisen.” 

"Käymme jatkuvasti dialogia Cloudpointin ja myös verkostomme kanssa. Jos Cloudpoint järjestää tilaisuuden jossain toisella paikkakunnalla, kutsu käy. Verkostoidumme samassa tilanteessa olevien kollegojen kanssa. Olin itsekin eräässä tapahtumassa jakamassa kokemuksiamme. Onhan se hölmöä, jos kaikki tekisivät vain omaa juttuansa!”

"Tarvitsemme jatkossakin Cloudpointin tukipalvelua, koska sovellukset ja ohjelmistot kehittyvät jatkuvasti. Cloudpoint auttaa meitä pysymään aallonharjalla. Tulevaisuudessa tukea tarvitaan myös tietosuojaan liittyviin asetusten hallinnassa”, kertoo Simo Siitonen.

"Tarvitsemme jatkossakin Cloudpointin tukipalvelua, koska sovellukset ja ohjelmistot kehittyvät jatkuvasti."

Simo Siitonen, TVT-koordinaattori

Ollaanko sinunkin kunnassasi tai yrityksessäsi valmiita muutokseen? Ota yhteyttä!