Animoitu kuva liukuhihnasta, jossa liikkuu Chromebookeja

Mikä on Zero touch -käyttöönotto?

Zero touch -käyttöönoton (zero touch enrollment, ZTE) avulla suurikin määrä Chrome-laitteita voidaan liittää helposti ja nopeasti organisaation omaan keskitettyyn laitehallintaan. Loppukäyttäjän täytyy vain yhdistää laite verkkoon ja kirjautua sisään. 

Kun etätyöskentely on yhä tavallisempaa, zero touch -käyttöönotto mahdollistaa uusien laitteiden käyttöönoton turvallisesti ja helposti. 

Cloudpoint on Googlen virallinen zero touch -käyttöönottojen kumppani.

Kun hankit Chrome-laitteiden keskitettyyn hallintaan tarvittavat laitehallintalisenssit Cloudpointilta, saaT zero touch -käyttöönoton kaupan päälle!

Lue oppilaitosten laitehallintalisensseistä

Lue yritysten ja järjestöjen laitehallintalisensseistä 

 

Näin zero touch -käyttöönotto etenee Cloudpointin kanssa:

Asiakas hankkii Chrome-laitteita

Asiakas hankkii ZTE-yhteensopivia Chrome-laitteita. Luettelon yhteensopivista laitteista löydät tästä

Ennakotunnisteen luominen

Asiakkaan pääkäyttäjä luo organisaatiolleen omassa Googlen hallintapaneelissaan (admin.google.com) ennakkoasetustunnisteen (pre-provisioning token). Asiakas voi myös pyytää Cloudpointia luomaan tunnisteen. Tämän jälkeen asiakas toimittaa hankkimiensa laitteiden mallit ja laitetunnisteet (attested device id) sekä organisaation ennakkoasetustunnisteen Cloudpointille. 

Cloudpoint rekisteröi asiakkaan laitteet Googlelle

Cloudpoint rekisteröi asiakkaan laitteet Googlelle, minkä jälkeen laitteet ovat nyt ennakkovalmistellussa tilassa. Asiakkaan organisaation pääkäyttäjä näkee laitteet Googlen hallintapaneelissaan. 

Loppukäyttäjä saa laitteen ja käynnistää sen. 

Asiakkaan organisaatiossa loppukäyttäjä saa laitteen ja yhdistää sen wifi-verkkoon. Käynnistyshetkellä laite tarkistaa automaattisesti, onko laite rekisteröity Googlen pilvipalveluun. 

 

Google tarkistaa laitteen identiteetin

Zero touch -käyttöönotto on suunniteltu turvallisuus etusijalla. Laitteen Titan C -tietosuojasiru auttaa käyttöönottohetkellä Googlea vahvistamaan laitteen identiteetin. Tämä estää mahdollisen väärennettyjen laitteiden aiheuttaman tietoturvauhan. 


Valmista!
Loppukäyttäjä kirjautuu sisään

Kun laitteen identiteetti on vahvistettu, laite kirjautuu automaattisesti asiakkaan domainiin ja organisaation keskitettyyn hallintaan. Samalla organisaatiolle määritetyt asetukset tulevat laitteessa käyttöön. Loppukäyttäjä voi kirjautua sisään omalla Google-tunnuksellaan ja ryhtyä töihin!

Katso tästä zero touch -käyttöönoton esittelyvideo:

Kyllähän zero touch koskettaa. Kertokaa lisää!

Lähetä viesti oheisella lomakkeella, niin palaamme pikapuoliin asiaan.