Edudata.io

EDUDATA.IO huolehtii oppijan perusoikeuksien toteutumisen tietosuoja-asioissa sekä takaa lainsäädännön mukaisen toiminnan opetuksen järjestäjälle.

Lue lisää Edudata.io nettisivuilla >>

Nykyinen EDUDATA.IO palvelu, aikaisemmin Luuppi-tietosuojapalvelu, on Cloudpoint Oy:n asiantuntijapalvelu kuntien ja muiden henkilötietorekisterinpitäjien tietosuojan hallintaan. Erityisen kätevä Edudata.io/Luuppi on kouluissa ja oppilaitoksissa, joissa opettajilla on tavallisesti käytössä opetuksessaan kymmeniä tai jopa satoja erilaisia digitaalisia palveluja.

Edudata.io/Luuppi-palvelun avulla Cloudpointin tietosuoja-asiantuntijat tarkastavat ja seuraavat puolestasi, ovatko oppilaitoksesi käytössä olevat digitaaliset palvelut voimassa olevien tietosuoja-asetusten ja perusopetuslain mukaisia. Opetuksen järjestämisessä tulee ottaa huomioon lukuisia ohjeita ja määräyksiä muun muassa henkilötietojen käyttöön, julkisuuteen ja yksityisyyden suojaan liittyen (Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet, 14-15). 

Tietosuoja-asiantuntijamme antavat arvionsa, sopiiko asiakkaan esittämä digitaalinen palvelu käytettäväksi koulussa. Sen jälkeen asiakas tekee itse päätöksen, otetaanko palvelu opetuksessa käyttöön vai ei.

Edudata.io/Luupin ansiosta opetuksen järjestäjä voi huokaista helpotuksesta: oppilaitoksen henkilökunnan tai vanhempien ei tarvitse olla huolissaan, että opetuskäytössä olisi digitaalisia palveluja, joissa on mainontaa tai muutoin asiatonta sisältöä.

Cloudpointin Edudata.io/Luuppi-tietosuojapalvelu auttaa jo joka toista suomalaisen perusopetuslainsäädännön alaista oppijaa tietosuojaan liittyvissä asioissa. Uusimpina asiakkaina palveluamme ovat alkaneet käyttämään muun muassa Raahe, Loviisa, Kemijärvi ja Inkoo. Oletko sinä seuraava? 

Nyt voit liittyä Cloudpointin tietosuoja-asioiden postituslistalle klikkaamalla alla olevaa sinistä painiketta. Kerromme uutiskirjeissämme tietosuojan uusista tuulista, viranomaisvaatimuksista sekä Luuppi-tietosuojapalvelun uusista ominaisuuksista.

KOLME ASKELTA TAATTUUN TIETOSUOJAAN - NÄIN LUUPPI TOIMII:

1. Palvelujen esittäminen

Asiakas esittää Cloudpointin tietosuoja-asiantuntijoille arvioitavaksi oman kuntansa / oppilaitoksensa opettajien käyttämiä digitaalisia palveluja.

2. Palvelujen arviointi

Arviointi on Luupin tärkein osa - suurin työ, joka helpottaa merkittävästi opetuksen järjestäjän työtaakkaa. Cloudpointin tietosuoja-asiantuntijat arvioivat asiakkaan esittämien digitaalisten palvelujen tietosuojan. Tämän jälkeen asiakas päättää, otetaanko palvelut käyttöön kunnassa vai ei. 

3. Tietosuojan jatkuva seuranta

Kun palvelujen ensimmäinen tarkastus on tehty, Luupilla voidaan jatkaa opetuksen järjestäjän käyttämien palvelujen tietosuojan seurantaa, sillä palvelujen tietosuoja-asetukset voivat muuttua. 

“Kuopion kaupunki on ollut tyytyväinen Cloudpointin Luuppi-tietosuojapalveluun. Olemme saaneet merkittävää parannusta digitaalisien palveluiden käytön hyväksyntäprosessille. Cloudpointin asiantuntemus tietosuoja-asioissa on erinomaisella tasolla ja on auttanut meitä ymmärtämään myös käytännön haasteita ja tapoja toimia oppilaan tietosuojan kannalta turvallisesti.”

Ilkka Kukkonen - tietohallintopäällikkö, Otto Kulhomäki - tietohallintokoordinaattori

“Olemme Luupin kautta saaneet selkeyttä opetuksessa käytössä olevien sovellusten sekä palveluiden käyttöönottoon. Meidän ei koulupuolella tarvitse enää itse yrittää tarkistaa sovelluksia, vaan voimme ilmoittaa ne Luupin kautta arviointiin ja saamme asettamiemme taustakysymysten pohjalta selkeän vastauksen siitä, mitä meidän tulee ottaa huomioon kyseisen sovelluksen tai palvelun kanssa, jos sitä opetuksessa haluamme hyödyntää. Yksi yhteinen listaus hyväksytyistä sovelluksista ja palveluista on tulosten pohjalta helppo muodostaa ja antaa opettajille tarjolle.”

Jaana Virtanen, Kuusamon peruskoulujen TVT-kehittäjä

Lue lisää:

Kaksi oppilasta kuiskii luokkahuoneessa.

TIETOSUOJA OPETUKSESSA

Modernin teknologian mahdollisuudet tuovat koko maailman käsiemme ulottuville. Kaikki sisällöt ja palvelut eivät kuitenkaan sovi opetuksen työvälineiksi.

Lue lisää

Luuppi blog header

Opetuskäytössä olevien sovellusten määrä saattaa yllättää

Jokaisella kunnalla ja opetuksen järjestäjällä on lakisääteinen velvollisuus ylläpitää ajantasaista listaa opetuskäytössä olevista sovelluksista. Listan tulee olla kysyttäessä oppilaiden huoltajien saatavilla.

Lue lisää

luuppi

Log4j-haavoittuvuus ja opetuksen järjestäjän vastuu tietosuojasta

Opetuksen järjestäjän tulee olla ajan tasalla mahdollisista tietoturvan haavoittuvuuksista, jotta niiden raportointi tietosuojavaltuutetun toimistolle on mahdollista.

Lue lisää

Kyllä, tätä palvelua haluaisin katsella tarkemmin!

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Luemme viestisi luupintarkasti.